Categorie

Winy Maas keynote spreker op Get Connected jaarcongres

Donderdag 11 oktober vindt het Get Connected jaarcongres plaats in het stationsgebied van Utrecht, met als hoogtepunt het plenaire programma in de Climate Planet; een grote wereldbol die tijdelijk op het vernieuwde Jaarbeursplein zal verschijnen.

In het stationsgebied in Utrecht vinden veel activiteiten en initiatieven plaats die bijdragen aan de Global Goals. Al deze initiatieven komen voort uit de forse ambities van de regio Utrecht om een nog groenere, gezondere en slimmere regio te worden. Dat is nodig, omdat Utrecht de komende tijd flink groeit. Tot 2040 komen er 155.000 inwoners bij en iedereen wil dat de regio leefbaar en gezond blijft. Een grote uitdaging, die Utrecht graag oppakt.

Winy Maas als Keynote Spreker

Architect, hoogleraar en stedenbouwkundige Winy Maas zal 11 oktober vanuit mondiaal perspectief zijn visie delen op gezonde verstedelijking, leefbaarheid en gebiedsontwikkeling. Maas is een van de oprichters van wereldwijd opererend architectenbureau MVRDV.

De Markthal in Rotterdam is slechts één van de toonaangevende projecten van MVRDV. De Eindhovense binnenstad ondergaat volgens de visie van Maas een metamorfose richting een Smart City. Daarnaast is Maas de ontwerper van de nieuwe toekomstplannen van de Jaarbeurs in Utrecht.

Antwoorden op de toenemende verstedelijking vertaalt Maas in architectuur en inrichting van steden. Een voorbeeld hiervan is het Barbapapa-project; huizen die zich aanpassen aan de ruimte die je nodig hebt. Een ander voorbeeld is de manier waarop Maas in zijn projecten de stad de natuur laat omarmen; ‘The Green Dip’.

Programma en inschrijving

Van 14.00u (13.30u ontvangst) tot 16.00u vindt het plenaire programma plaats in de Climate Planet. In de ochtend vinden er op diverse locaties in het stationsgebied (ANNE, RaboGroenhuis, Beatrixgebouw) diverse interactieve werksessies, focusgroepen en ‘meet & match’-bijeenkomsten plaats. Al deze sessies dragen bij aan één of meerdere Global Goals. Zo zijn er bijeenkomsten rond thema’s als EduTech, Kantoren als Grondstoffendepot, StartupUtrecht en is er een ‘meet&greet’ bijeenkomst met het Team Trade & Invest. De komende maand maken we meer bekend over deze sessies en de rest van het programma.

Voorinschrijving

Laat u 11 oktober inspireren, doe nieuwe, relevante contacten op in het Get Connected netwerk en ontdek hoe u bij kunt dragen aan groene, gezonde en slimme initiatieven die aansluiten op de Global Goals en bijdragen aan een groene, gezonde en slimme regio.

Noteer maandag 27 augustus vast in uw agenda! 
U kunt zich vanaf maandag 27 augustus inschrijven voor het Get Connected Jaarcongres. Wilt u als eerste het programma en de aanmeldlink in uw mailbox ontvangen? Save the Date en schrijf u in voor de voorinschrijving. De komende tijd worden de werksessies voor het ochtendprogramma bekendgemaakt.

Ja, ik wil als eerste het laatste nieuws ontvangen over de Get Connected

 

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58