EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU

Zes maanden URECA: dit gebeurde voor en achter de schermen

Begin maart krijgt het coronavirus Nederland in zijn greep. Voor veel ondernemers breekt een onzekere tijd aan. Om bedrijven in de regio Utrecht te ondersteunen, slaan provincie Utrecht, gemeenten en regionale ondernemers de handen ineen. Al snel is de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) een feit. Dit gebeurt in de maanden die volgen.

8 oktober 2020 3 min

Blijven ondernemen in coronatijd

Het doel van URECA is simpel: ondernemers moeten kunnen blijven ondernemen. Oók in coronatijd. Via een online loket kunnen ze daarom al hun vragen stellen aan de experts van URECA. Vragen over financiële overbruggingsregelingen van de overheid zijn vooral populair. Ook willen ondernemers graag sparren over hun bedrijfsmodel: past dat nog wel bij de nieuwe situatie? Geen vraag is te gek.

Advies van experts

Achter de schermen staan tientallen experts klaar met vrijblijvend advies. Van juristen en financieel adviseurs tot doorgewinterde collega-ondernemers, en alles daar tussenin. In de maanden die volgen wordt dit kennisteam steeds groter. Ondernemers melden zich om belangeloos andere ondernemers te helpen. Vragen stromen binnen, problemen worden opgelost.

Kijken en lezen: een overzicht van de afgelopen zes maanden

Inmiddels zijn we zes maanden verder. Benieuwd wat er in de tussentijd allemaal gebeurde? Tijdens het Utrecht Region Get Connected jaarcongres op 8 oktober vertelde projectleider Gert Jan Jansen op de Haar het verhaal van URECA. Hij blikt terug en kijkt vooruit.

Speciaal voor het jaarcongres maakten we een mooie publicatie met daarin de belangrijkste hoogtepunten. Lees het verhaal van URECA, de netwerkpartners en de ondernemers die door ons geholpen werden. Over de chocolademakers van Mesjokke en het zonnepaneelbedrijf SoLease maakten we ook een leuke video over hun ervaring met URECA.

Download de publicatie en lees alle verhalen

 

Bekijk hieronder ook de talk van Gert Jan Jansen op de Haar tijdens het Utrecht Region Get Connected jaarcongres terug.