Domein
Thema
  • Innovatieve interventies
Categorie

Zora wint Zorginnovatie Startup Award 2015

De startup die Zora de zorgrobot ontwikkelde, heeft vanmiddag de Zorginnovatie Startup Award 2015 gewonnen. De autonoom beslissende en reagerende robot won van negen andere startups.

Startups met spannende concepten, prototypes voor een nieuwe ontwikkeling of toepassingen in de zorg dongen mee naar de prijs. De award is een erkenning en aanmoediging voor innovatieve projecten en start-ups in de zorg.

Zora

Zora is de eerste en enige Humanoïde robot ter wereld die ingezet wordt bij mensen. Merkwaardig is dat de robot wordt ingezet bij een groep mensen die zelfs nog nooit met een mobiele telefoon hebben gewerkt, bijvoorbeeld in revalidatiecentra, ziekenhuizen, scholen voor kinderen met autisme, maar ook voor val-detectie, animatie van senioren maar ook voor kinderen, bijvoorbeeld voor revalidatie.

Zorg & ICT beurs

De vakjury, waarin onder andere Jelle van der Weijde (EBU domeinmanager Gezond) zitting nam, koos uit 21 inzendingen tien bedrijven die voor 195,- drie dagen een stand kregen op de Zorg & ICT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Zo konden 21.000 zorgprofessionals de startups al zien.

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548