Get Connected Magazines

Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de Economic Board Utrecht gaven wij het Get Connected-magazine uit. De artikelen boden zicht op de laatste stand van zaken rondom EBU initiatieven. Ook vormde het magazine een podium voor interessante initiatieven (Gamechangers en Blikvangers) uit de regio.

Alle magazines zijn nu online te downloaden.  De laatste ontwikkelingen rondom EBU initatieven delen wij graag met u in onze nieuwsbrief. Ontvangt u de nieuwsbrief al in uw mailbox?

Hardcopy versies van het magazine liggen, samen met een kop koffie, voor u klaar op het kantoor van de EBU.

GC magazine

In de voorjaarseditie van het Get Connected magazine leest u onder meer over de voordelen van groene en gezonde kantoren, over de enorme potentie van RegmedXB en over de verbinding tussen corporates en startups. Ook is er een interview met Robin Berg over zijn initiatief We drive Solar waarmee hij het grote Renault wist te verleiden te investeren in het Utrechtse.

Download hier de twaalfde editie van het Get Connected magazine.

Cover Get Connected nr 11

Februari 2016, een nieuw Get Connected magazine met de laatste stand van zaken op EBU-gebied. Van Groene, gezonde scholen tot Big Data. En van Nul-op-de-meter tot de Gezondheidspolis. Op de Get Connected bijeenkomst 9 oktober werd Healthy Urban Living al geïntroduceerd als de ‘paraplu’ van de EBU-werkzaamheden. In dit magazine vatten we Healthy Urban Living en de relatie tot de EBU agenda nog een keer samen in een overzichtelijke infographic. Ook leest u onder meer een update over de International Talent Community Utrecht en het Zorgpact Midden Nederland.

Get Connected nr. 10

Het juli-nummer van Get Connected magazine is verschenen. Deze editie bevat verhalen over onder andere Langer zelfstandig thuis wonen, het ICT Deltaplan en de afronding van het initiatief Smart Grid: rendement voor iedereen. Maar ook gaan vier partijen het gesprek aan over financieringsfondsen en is er een wrap-up te vinden over wat er gaande is op internationaal gebied. Ten slotte nog een tweetal inspirerende verhalen over Utrechtse startups en gameChanger Daan Dohmen (Focus Cura). 

Get Connected magazine cover

Het januari-nummer van Get Connected magazine zit weer boordevol verhalen over innovatie. Onder andere Pazio; een digitaal portaal waarop alle e-health informatie en –diensten te vinden zijn. We kijken ook naar het 'nul-op-de-meter' initiatief, want waar staan we nu? Met een interview met Marianne van der Steen en Freek van Muiswinkel wordt licht geworpen op MBI Health. De opleiding levert mondiale life sciences- en health-ondernemers af. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de Koers van de Toekomst. Ten slotte een verhaal over de internationaliseringsagenda, waarmee gewerkt wordt aan innovatie, economische ontwikkeling en werkgelegenheid voor de regio Utrecht.

Get Connected 8

In het nieuwe nummer van Get Connected magazine vindt u weer verschillende verhalen over onze Utrechtse lerende economie, oftewel; over de kerntaak van de EBU. Een aantal initiatieven komt aan bod, namelijk nul-op-de-meter, Wonen zonder Zorg(en) en de Human capital agenda. Maar ook een diepte-interview met Peter van Lieshout en een dubbelinterview met de Commissaris van de Koning en onze burgemeester zijn in dit achtste nummer te lezen.

Het zevende nummer van ‘Get Connected’is verschenen! Dit nummer, dat in een nieuw jasje is gestoken, heeft als thema ‘Groen, Gezond  & Slim’. Dit zijn eveneens de drie prioriteiten van de Economic Board Utrecht. In onze ‘transformatie’ naar een nieuwe economie belichten we in dit nummer een aantal van onze initiatieven, waaronder Circulaire Economie, Wonen zonder Zorgen en Colab.

Het zesde nummer van ‘Get Connected’ heeft het thema ‘Creatief en Groen’ meegekregen. Creatief en Groen is bijvoorbeeld het Smart Grid-Platform. Vijf (jonge) ondernemingen uit het Smart Grid-platform leggen het succes hiervan uit. Ook maakt u kennis met diverse vernieuwende, verantwoordelijke en creatieve parels: toekomstgerichte ondernemers en diensten uit Utrecht en omstreken. En natuurlijk is er in deze editie aandacht voor de laatste Get Connected bijeenkomst op een uitzonderlijke locatie: vliegbasis Soesterberg

Dit is alweer het vijfde nummer van ‘Get Connected’. Ondertussen heeft Henk Broeders, oud-CEO Capgemini, het stokje van Roel Robbertsen overgenomen als voorzitter. Dit gebeurde tijdens de tweede Get Connected bijeenkomst op 27 mei in stadion Galgenwaard, waarvan in dit nummer een verslag. In dit nummer verder een interview met de nieuwe voorzitter en een artikel over verdieping op techniek. Er is er nog steeds een nijpend tekort aan technisch personeel, het landelijke Techniekpact moet dit oplossen.

Het vierde nummer van 'Get Connected' staat in het teken van dromen, denken, durven, doen. Met hierin o.a. een impressie van de eerste ‘Get Connected’ netwerkbijeenkomst waarbij de boardleden zijn gepresenteerd en een interview met Emmo Meijer (Royal FrieslandCampina en boardlid) over het belang van het MKB en het individu binnen het innovatie proces.

In het derde nummer van 'Get Connected' maakt u kennis met grensoverschrijdende parels uit de regio en geeft Pieter Broertjes (boardlid) een tegengeluid. De Economic Board Utrecht is officieel van start. De boardleden zijn geïnstalleerd en kunnen aan de slag. Het dubbelinterview met Frank Miedema (UMC Utrecht) en Hans van Duijn (TU Eindhoven) over bovenregionale innovatie en Rien Nagel (Rabobank e.o.) geeft het stokje door aan Martijn Kamermans (The Human Network Group).

In het tweede nummer van ‘Get Connected’ staan de parels uit de regio Utrecht centraal en komen bestuurders aan het woord. Het dubbelinterview met Ton van Mil (directeur Taskforce Innovatie Regio Utrecht) en Lucas Simons (directeur NewForesight) geeft nieuwe inzichten en Yvonne van Rooy (tot 1 september j.l. voorzitter College Bestuur Universiteit Utrecht) draagt het stokje over aan Rien Nagel (directeur Rabobank Utrecht e.o.).

In het eerste nummer van 'Get Connected' nemen wij u mee in het proces naar een Economic Board Utrecht (EBU) en ziet u een glimp van wat Utrecht aan moois, creatiefs en innovatiefs te bieden heeft.