EN

You are leaving our website and will be forwarded to the international website for the Utrecht Region. Via this website, our Team International helps foreign businesses expand to Utrecht Region. By following this link you will be forwarded to this external website: https://www.utrechtregion.com


Go to utrechtregion.com
Home

Actueel

Blijft op de hoogte. Van inspirerende verhalen, events en blogs tot het laatste nieuws van binnen en buiten de Utrecht Region!

Nieuws

Succes voor regio Utrecht bij Nationaal Groeifonds

Via de tweede ronde van het Nationaal Groeifonds gaat het kabinet honderden miljoenen investeren in innovatie en kennisontwikkeling. Bij 14 van de gehonoreerde 28 voorstellen is er sprake van betrokkenheid van regio Utrecht. Van nieuwe therapeutische oplossingen in de strijd tegen kanker tot omscholing ten behoeve van de energietransitie. Het Nationaal Groeifonds geeft een hiermee impuls aan projecten die bijdragen aan een gezondere wereld.

Lees meer
Nieuws

Draag die Band!

Het elk jaar meten van je bloeddruk moet net zo normaal worden als een jaarlijks bezoek aan de tandarts. Het is een kleine moeite, die grote nadelige gevolgen kan voorkomen. FC Utrecht bundelt de komende tijd de krachten met de Hartstichting en het UMC Utrecht om met de campagne ‘Draag die Band!’ aandacht te vragen voor het belang van het meten van je bloeddruk.

Lees meer
Nieuws

Sharon Dijksma: Dat het de regio goed gaat, is allesbehalve vanzelfsprekend

Onder voorzitterschap van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma gaat het onafhankelijke gremium van leiders uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden een nieuwe fase in. Met denk-, netwerk- en lobbykracht wil de EBU de regio Utrecht ontwikkelen tot internationale gezondheidsmetropool.

Lees meer
Nieuws

Economische groei in regio Utrecht zet, ondanks Oekraïne en inflatie door

Nu de meeste coronamaatregelen zijn losgelaten kan de regio Utrecht economische groei verwachten. Na een jaar van herstel zal de economie in de horecasector naar verwachting, nog meer stijgen. Ook de IT-sector kan sterke groei verwachten. Wel zullen factoren zoals de oorlog in Oekraïne de groei remmen.

Lees meer
Nieuws

Earth Valley gelanceerd: het nieuwe ecosysteem in de regio Amersfoort – Utrecht

Vanuit het historisch middelpunt van Nederland is een nieuwe beweging gestart om de maatschappelijke ambities tot 2050 waar te maken. Vrijdag 11 maart lanceerden Amersfoort en ROM Utrecht Region vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort een nieuw ecosysteem onder de werktitel Earth Valley.

Lees meer
Nieuws

Minister Economische Zaken en Klimaat uitgenodigd voor gesprek actieagenda regio Utrecht

De Economic Board Utrecht (EBU) wil met het kabinet aan de slag om de gezondste regio van Europa te worden. De EBU heeft in een brief minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat uitgenodigd om in gesprek te gaan over een meerjarige actieagenda.

Lees meer

Michiel Dijkman nieuwe directeur EBU

Drs. Michiel Dijkman treedt per 1 mei 2022 aan als directeur van de Economic Board Utrecht (EBU). In Michiel Dijkman hebben we een energieke en creatieve verbinder gevonden die zich samen met voorzitter Sharon Dijksma en de voltallige board gaat inzetten om de ambities van de EBU te realiseren.

Lees meer
Nieuws

De Utrecht Talent Alliantie is een feit!

Donderdag 10 februari 2022 is de Utrecht Talent Alliantie (UTA) gelanceerd voor een breed publiek. In een live uitzending vanaf het Mediapark in Hilversum in aanwezigheid van ruim 200 online bezoekers ging Maarten Bouwhuis in gesprek met verschillende tafelgasten over een van de grootste uitdagingen waar we voor staan; de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. En over oplossingen.

Lees meer
Nieuws

Regio Utrecht wordt gezondheidsmetropool

De Economic Board Utrecht (EBU) is terug in nieuwe vorm. Het doel is de regio Utrecht wereldwijd op de kaart zetten op het thema gezondheid. Het gaat om een samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en lokale overheden. Door hun netwerk-, denk- en lobbykracht te bundelen willen de partijen internationaal koploper worden als het gaat om hun bijdrage aan gezonde mensen en een gezonde leefomgeving.

Lees meer