EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU
Home

Toekenning Nationaal Groeifonds voor diverse initiatieven regio Utrecht

Onlangs hebben 18 voorstellen te horen gekregen dat een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds is toegekend of gereserveerd. Daaronder bevinden zich ook Utrechtse initiatieven die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het thema Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen.

Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet tussen 2021 en 2025 โ‚ฌ 20 miljard in projecten die zorgen voor economische groei voor de lange termijn. Economische groei zorgt voor meer inkomen, zodat wij met zijn allen meer te besteden hebben. Daarmee kunnen wij ook blijven investeren in bijvoorbeeld onze gezondheidszorg, ons onderwijs en in de nodige maatregelen tegen klimaatverandering.

Onlangs hebben 18 voorstellen te horen gekregen dat een bijdrage is toegekend of gereserveerd. Daaronder bevinden zich ook Utrechtse initiatieven die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het thema Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen, zoals ๐—–๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—œ๐—ป๐—ฑ๐˜‚๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—œ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ถ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—œ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐—–๐—ผ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป (๐—–๐—œ๐—œ๐—œ๐—–), Talent van de Toekomst en Meer Uren Werkt. Impactvolle projecten waarmee we als regio een duurzame, positieve verandering teweeg kunnen brengen.

CIIIC

Het CIIIC-voorstel richt zich op het aanpakken van obstakels die de leidende positie van nederland op het gebied van Immersive Experiences (IX) bedreigen, zoals kennis- en methodologietekorten, gebruik aan gespecialiseerd personeel en fragmentatie in het ecosysteem. Door samen te werken met de creatieve industrei, media en cultuursector, stelt CIIIC hen in staat om de groei van content voor IX in nederland te stimuleren.

Investeren in het talent van de toekomst!

Het voorstel โ€˜Investeren in het talent van de toekomst!โ€™ van penvoerder Platform Talent voor Technologie (PTvT) heeft als doel om alle kinderen en jongeren in het basis- en voortgezet onderwijs kennis te laten maken met de mogelijkheden op het gebied van (natuur)wetenschap, techniek, technologie en ICT. Op deze manier krijgt elke leerling de kans om zijn of haar talenten te ontwikkelen en volwaardig deel te nemen aan onze steeds meer technologische en digitale samenleving. Er wordt altijd een verbinding gelegd met de praktijk en maatschappelijke context, zoals klimaat en duurzaamheid.

Meer Uren Werkt!

Meer Uren Werkt is een voorstel van initatiefnemer Universiteit Utrecht. Meer uren werkt! wil dat mensen die deeltijd werken en eigenlijk meer willen werken, de kans krijgen om dat daadwerkelijk te doen. Het project gaat obstakels wegnemen en onderzoek de belemmeringen die mensen ervan weerhouden om meer te werken.