EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU
Home

Voorbereidend werkbezoek Kopenhagen

Een inkijkje in het bezoek dat Michiel Dijkman in december bracht aan Kopenhagen ter voorbereiding van het werkbezoek dat een delegatie van de EBU brengt aan de regio in maart 2023.

Kopenhagen – Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader voor Philips regelmatig op zakenreis ging naar Denemarken, Zweden en Noorwegen. Daarom vond ik het extra speciaal nu zelf zakelijk in Kopenhagen te zijn.

Uit onderzoek blijkt dat de regio Utrecht en de regio Kopenhagen economisch op elkaar lijken. In het kader van het bevorderen van handel, kennisuitwisseling en politiekbestuurlijk bezoeken we in maart 2023 met een grote delegatie van Economic Board Utrecht deze regio.

Om dit goed voor te bereiden had ik samen met Merijn Suijkerbuijk verschillende meetings onder meer met de Nederlandse Ambassadeur Nienke Trooster en Nicole Sentse.

Verder voerden we gesprekken met een delegatie van de World Health Organization, DI – Dansk Industri met 18.000 leden, Anne Katrine Greisen van Healthcare DENMARK, Valentin Bejan van Health Tech Hub Copenhagen en Anette Steenberg van Medicon Valley Alliance.

’s Avonds fietsten we door de stad. Het was mooi, koud en donker. De volgende keer vergeet ik mijn handschoenen en muts niet!

Én dat allemaal in 36 uur😉

Op naar maart!