EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU
Home

De Utrecht Talent Alliantie is een feit!

Donderdag 10 februari 2022 is de Utrecht Talent Alliantie (UTA) gelanceerd voor een breed publiek. In een live uitzending vanaf het Mediapark in Hilversum in aanwezigheid van ruim 200 online bezoekers ging Maarten Bouwhuis in gesprek met verschillende tafelgasten over een van de grootste uitdagingen waar we voor staan; de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. En over oplossingen.

Kijk de uitzending hier terug

Video Lancering UTA

“Alleen door samenwerking lossen we de vraagstukken op de arbeidsmarkt op”, aldus Jan Bogerd, voorzitter van de UTA en voorzitter Hogeschool Utrecht. Bogerd: “We moeten ons organiseren óver de grenzen van organisaties heen”. Lieselotte Klop-Hendrikx, Manager Aantrekken & Onboarden van UMC Utrecht, geeft aan dat “Personeel moet behouden worden voor de regio. Hiervoor moeten we kennis delen.”

De afgelopen weken hebben al vele bestuurders hun handtekening gezet om aan te geven dat zij de ambities van de alliantie ondersteunen en een bijdrage willen leveren. Vandaag zette ook Sharon Dijksma, als voorzitter van de Economic Board Utrecht, haar handtekening: “Ik ben ontzettend trots op de Utrecht Talent Alliantie”.

Hier houdt het natuurlijk niet op. Integendeel, we gaan verder en nodigen zoveel mogelijk partijen uit om samen te werken op om mensen te bewegen om over te stappen naar banen waar veel tekorten zijn, leven lang ontwikkelen voor iedereen vanzelfsprekend te maken en de Utrechtse beroepsbevolking digitaal vaardig te maken. Iedereen kan zich aansluiten bij de UTA!

Er is al een aantal mooie initiatieven ontwikkeld door onze samenwerkingspartners waar werkgevers direct bij kunnen aanhaken. Denk aan de IkZorgShop van Utrechtzorg, TechGrounds van de U-TECH community, Servicepunt Techniek of Utrecht Leert. Projecten waar kandidaten, opleiders en werkgevers bij elkaar komen. Met een aantal projecten konden de deelnemers nader kennismaken tijdens de online sessies die zijn georganiseerd na de lancering. Daarnaast nodigen we uit tot het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Daar kan de UTA ook financieel bij ondersteunen met een zogenaamde Impuls-regeling. Afgelopen maand zijn we al gestart met The Young Digitals, ICT-Valley en de Utrecht Creative Community. Dat smaakt naar meer.

De Utrecht Talent Alliantie ziet dat talent overal is. En dat elk talent telt. Onderschrijf je deze visie en wil je meedoen? Scan de QR-code en sluit je aan!