EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU
Home

Maak kennis met EBU-boardlid Wouter van Benten

Economic Board Utrecht bestaat uit een board met bevlogen en betrokken ondernemers, opleiders en bestuurders uit regio Utrecht. Vandaag stellen we Wouter van Benten aan je voor. Aan de hand van drie vragen kun je kennismaken met Wouter van Benten, Member Global eCommerce Board, CEO Benelux & Sweden DHL eCommerce.

Wat is uw belangrijkste motivatie om boardlid te zijn?

“DHL eCommerce heeft zijn roots in het oude Van Gend & Loos dat in 1796 is opgericht en dat sinds 1960 zijn Hoofdkantoor in Utrecht heeft. Van de 12.000 medewerkers in Nederland zijn er ruim 1000 werkzaam in de stad Utrecht. In het operationele netwerk van DHL in de Benelux heeft Utrecht een belangrijke centrale rol. Verder ontwikkelt een team van honderden specialisten op het gebied van IT en digitalisering vanuit ons hoofdkantoor digitale oplossingen die wereldwijd door DHL worden ingezet. Naast goede bereikbaarheid munt Utrecht uit in goede opleidingen en vormt daarmee een aantrekkelijke arbeidsmarkt.”

Wat is uw (persoonlijke) band met regio Utrecht?

“Ik werk de meeste dagen van de week vanuit ons Hoofdkantoor in Utrecht. Het is ook altijd heel plezierig om internationale gasten in Utrecht te kunnen ontvangen. Vaak een eerste kennismaking met de stad, waarbij ze altijd positief verrast zijn.”

Hoe geeft u met DHL invulling aan de regiopositionering ‘Utrecht, Heart of Health’?

“Als grote werkgever in Nederland heeft DHL een naam hoog te houden op het gebied van ESG. Onze Employee Engagement cijfers zijn een benchmark in de branche en daarbuiten. Dat geldt ook op het vlak van duurzaamheid. Met een vloot van 2.400 elektrische bestelbussen en het gebruik van HVO biofuel, is de bezorging in de last mile inmiddels voor meer dan 90 % vrij van CO2-uitstoot. In de regio Utrecht wordt bovendien de stedelijke distributie ontlast door het aanleveren van pakketten via de meer dan 500 servicepunten en pakketautomaten.”