EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU
Home

Maak kennis met EBU-boardlid André van Schie

Economic Board Utrecht bestaat uit een board met bevlogen en betrokken ondernemers, opleiders en bestuurders uit regio Utrecht. Vandaag stellen we André van Schie aan je voor. Aan de hand van drie vragen kun je kennismaken met de Gedeputeerde mobiliteit, economie en digitalisering van Provincie Utrecht.

Wat is de belangrijkste motivatie om boardlid te zijn?

Van Schie: “Het is voor de bedrijven in onze regio van belang dat we samenwerken, met elkaar maar ook met andere partijen en organisaties. Vanuit mijn rol bij de EBU, maar ook als gedeputeerde wil ik die samenwerking zichtbaar maken. Laten zien dat we een belangrijke economische regio zijn. Ik zie het als mijn opdracht om de Utrechtse bedrijven zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, niet alleen als belangrijke bedrijven, maar ook als Utrechtse bedrijven. Ik hoop hen waar nodig ook wegwijs te maken in onze provincie, om ze meer te verbinden met de provincie, zodat ze de voordelen van ons ecosysteem ervaren, op het niveau van het management maar ook op de werkvloer en alles daartussen.”

Wat is uw persoonlijke band met Utrecht?

“Ik ben niet in Utrecht geboren, maar woon er sinds mijn 8ste. Ons gezin streek neer in Lunetten, en inmiddels woon ik alweer meer dan 20 jaar in de Zeeheldenbuurt. Ik voel me dus echt thuis in Utrecht: alles wat me dierbaar is, is hier.”

Hoe geeft de Provincie invulling aan de regiopositionering ‘Utrecht, Heart of Health’?

“Het meest krachtige is dat we onze subsidie-instrumenten om innovatie aan te jagen volledig in het teken hebben gezet van de driedeling ‘gezonde mens, en gezonde leefomgeving, gezonde samenleving’. Daarnaast hebben we buiten Economie maar binnen de provincie Utrecht ook programma’s die dit profiel onderbouwen, bijvoorbeeld ‘Groen Groeit Mee’ of het innovatieprogramma ‘Gezond Stedelijk Leven’.”